Övervintring av Agapanthus

Written By jan

On 2018-11-19
"

Read more

Hem » Övervintring av Agapanthus

När risken för nattfrost närmar sig flyttar du in dina Agapanthus i krukor till en ouppvärmd källare eller ett förråd som håller frosfritt. Frilandsodlade Agapanthus gräver du upp och förvarar på samma sätt som t.ex.dahliaknölar i blandning av torv och sand.

Låt bladen vara kvar då det underlättar övervintringen av Agapanthus. Var försiktig med vatten under vintern, de ska bara ha så mycket att de inte skrumpnar.

När koltrastarna börjar med sin härliga sång är det är dags att ta fram dina Agapanthus. Plocka bort vissna och torra blad och om det behövs plantera om i större ktukor i ny jord, gärna med långtidsverkande gödsel. Tänk på att Agapanthus vill stå ganska trångt, så välj inte för stora krukor i förhållande till plantstorlek.

Placera plantorna på en ljus plats i normal rumstemperatur. Innan du sätter ut krukorna eller planterar på friland bör de avhärdas någon vecka, d.v.s.ute på dagarna och inne på nätterna.

I de sydligaste delarna av landet och i skyddade lägen går det att täcka frilandsodlade plantor med ett tjockt lager löv och granris. Gödsla också rejält på våren så att din Agapanthus får en bra start.

Lycka till!

0 Comments